Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ny dvd: Land of the Dead

Politisk allegori forklædt som gyserfilm. Det er noget af det, man får i Juan Carlos Fresnadillos 28 uger senere, der er en slags selvstændig efterfølger til Danny Boyles fantastiske 28 dage senere
Kultur
7. marts 2008

Politisk allegori forklædt som gyserfilm. Det er noget af det, man får i Juan Carlos Fresnadillos 28 uger senere, der er en slags selvstændig efterfølger til Danny Boyles fantastiske 28 dage senere.

Den virus, der forvandlede det meste af Storbritanniens befolkning til frådende zombier i løbet af ca. fire uger, har en international FN-styrke med USA i spidsen nu efter seks måneder fået under kontrol.

Alle zombierne er tilsyneladende døde af sult, og man begynder at genbefolke en såkaldt green zone i London. Men noget går naturligvis galt, og hovedpersonerne i filmen - bl.a. to børn, der måske har kimen til en modgift i sig - må tage flugten med de møghurtige, blodtørstige zombier i hælene.

Fresnadillo, der også selv har været med til at skrive manuskriptet, formår ligesom Boyle - som også er en af filmens producenter - at holde en fornuftig balance mellem action og gys, drama og genrefilm, så man når at lære hovedpersonerne at kende, uden at handlingen går i stå.

Det er en god, fortættet energi i den håndholdte, intenst klippede billedside, der viser os rundt i et forladt, uhyggeligt London, hvor intet er, som det var engang.

Samtidig spejler 28 uger senere på begavet vis krigene i Afghanistan og Irak: Man sætter ind med militær magt i et område og en konflikt, man ikke har forstået, overfor en fjende, man gang på gang undervurderer.

28 uger senere. Instruktion: Juan Carlos Fresnadillo. Manuskript: Rowan Joffe, Jesús Olmo, Juan Carlos Fresnadillo. Region 2. SF-Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her