Læsetid: 3 min.

Færø-romantik

Lisbeth Nebelong skriver fængende og idylliserende om ung kærlighed, klassisk musik og oprindelig natur på Færøerne
Celloen står centralt i beretningen om drengen Káris modning som mand og musiker.

Celloen står centralt i beretningen om drengen Káris modning som mand og musiker.

3. april 2008

Journalisten og forfatteren Lisbeth Nebelong er mest kendt for sine bøger om privatøkonomi, men romanen Færøblues - Drengen med celloen viser, at Nebelong også har en følelsesmæssig hotline til Færøerne og til den klassiske musik. Færøblues er Lisbeth Nebelongs roman nummer to og anden del af en bebudet færø-trilogi.

Romanen er en rammefortælling, hvor den midaldrende Kári vender tilbage til barndommens Færøerne efter 25 år, kone og børn og en succesfuld karriere som cellist. Ultrakorte glimt fra en søvnløs nat på hotelværelset i Tórshavn før gensynskoncerten er afsættet for de tilbageblik til ungdomslivet i Tórshavn, som egentlig er romanens krop, væsen og fylde.

Her møder man den niårige Kári i foråret 1965, hvor han får en åbenbaring ved en klassisk koncert i byen. Mødet med Mozart bliver skippersønnens første kraftfulde påmindelse om, at han har musikken i sig, og at den både giver ham nærhed og betinger hans flugt. I Nebelongs lidt læssede metaforik lyder Káris fødsel i musikken som en hymnisk optur:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu