Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Fatal indkøbstur

Frank Darabont afklapser kristen fundamentalisme i Stephen King-filmatiseringen ’The Mist’
Frank Darabont afklapser kristen fundamentalisme i Stephen King-filmatiseringen ’The Mist’
Kultur
17. april 2008

Som hedning er det svært ikke at lade sig charmere bare lidt af en amerikansk mainstreamfilm, som tør afklapse kristen fundamentalisme, og det gør Frank Darabonts to timer lange film-version af Stephen Kings novelle The Mist.

Darabont har før bragt King-romanerne En verden udenfor og Den grønne mil til det store lærred, og i The Mist er præmissen, at et tværsnit af den amerikanske befolkning – inklusiv et stk. gammeltestamentlig, dommedagshungrende og folkeforførende amatørprædikant (spillet af Marcia Gay Harden) – fanges i et supermarked, da en mystisk og unaturligt tæt tåge sænker sig over staten Maine.

Kan den mon have noget at gøre med de mørklagte eksperimenter, militæret udfører lidt derfra?

Mens tåge så sandelig er en smuk skrækpoetisk metafor, er det udvalg af menneskefjendske monstre, den her viser sig at skjule mest af alt ufrivilligt komisk.

I passager er de belejrede shopperes psykologiske magtkampe dog moderat medrivende, skønt aldrig så dybsindige som instruktøren lader til at tro.

Hvor smagfuld filmens overraskende brutale slutscene er, kan bestemt diskuteres, men under alle omstændigheder måtte Darabont godt være nået frem til den 20 minutter tidligere.

’The Mist’. Instruktion og manuskript: Frank Darabont. Amerikansk (Palads og Ci-nemaxX i København samt 10 biografer i provinsen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her