Læsetid: 3 min.

Ligesom visse former for vaskepulver

Bog nr. to er mere end go', fordi den uden traditionelt prosafedt får sagt, hvad der er at sige om de blandede følelser, der opstår i enhver almindelig, dysfunktionel familie
3. april 2008

Maja Lucas (f. 1978) debuterede i 2007 med kortprosasamlingen Jegfortællinger, men havde inden da medvirket til væsentlig nytænkning af oplæsningsgenren, som vi kender den. Hun var bl.a. en del af Hvisk et digt, der både er navnet på en antologi og et meget intimt oplæsningskoncept udviklet af Rolf Steensig og Vagn Remme omkring 2004. Her er forfatteren placeret i en kasse med et lille hul i og kan kun henvende sig til én lytter ad gangen, nemlig den, der lader sig hviske i øret gennem hullet. Maja Lucas kan vi med andre ord også placere i kassen med forfattere, der tager sig af grundforskningen og den kunstneriske fornyelse.

I Min far kan lide fugle gælder det prosaen, som hos Maja Lucas stadig er ultrakort og fragmentarisk, men med mindre det blot er fordi, jeg er blevet bedre til at læse Maja Lucas, er det virkeligt nye i forhold til debuten nok, at forfatteren denne gang får meget mere ud af kortformen, at den fremstår mere smidig og fri, og at det faktisk lykkedes at få sagt så helt utroligt meget mere end det, den sparsomme tekst lader ane. Der er altså nok at tage fat på, selv om bogen bare er en bette splejs, men vi når i det mindste følgende:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu