Læsetid: 3 min.

Mette Moestrup med mere

Hundredevis af anonyme digterjeg’er, -dig’er og -mig’er blander sig i Mette Moestrups digitalværk ’Kollektivt, anonymt’, men resultatet er stadigvæk vintage Moestrup: finurligt, ukrukket og dybt personligt
Hundredevis af anonyme digterjeg’er, -dig’er og -mig’er blander sig i Mette Moestrups digitalværk ’Kollektivt, anonymt’, men resultatet er stadigvæk vintage Moestrup: finurligt, ukrukket og dybt personligt
8. april 2008

Mette Moestrups 'Kollektivt, anonymt' er et stykke new media kunst, digital litteratur, elektronisk poesi, generativ tekst, etc. – udøbt barn har mange navne. Det er også en installation af helt fysisk art på Roskilde Bibliotek og Roskilde Universitetsbibliotek; alt sammen skabt til projektet ’mellem_rummet’ i samarbejde med Museet for Samtidskunst.

Omdrejningspunktet er værkets digitale manifestation på adressen www.kollektivt-anonymt.dk, hvor teksteksperimentet finder sted. Og kodeordet her er "finder sted", for det sker lige nu og alle der klikker sig ind kan taste sig ind i værket, der er stadigt voksende.

Afsættet for teksten er en ordliste fra 1894 over en uddøende argentinsk indianerstammes sprog, fundet af Moestrup under en rejse i landet og oversat til dansk. I 'Kollektivt, anonymt' er denne ordliste det definerende og faste element i et ellers ukontrollabelt eksperiment, hvor besøgende på siden instrueres i at skrive "en sætning, hvor det valgte ord (…) indgår." Og: "Det, du skriver, skal være sandt for dig".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu