Læsetid: 1 min.

Nørrebro nonstop

25. april 2008

Det ligner en lille bølge: Både Linda Wendels kommende One Shot og svenske Johan Melins multiplotfilm Preludium er optaget helt uden klip. Melin blev færdig på Den Danske Filmskole i 2005 og har lavet filmen uden om støttesystemet i samarbejde med ensemblet The Good Army.

Respekt herfra for vovemodet og det høje tekniske ambitionsniveau, men man kommer ikke udenom, at Preludium - som udspiller sig på én aften mellem Nørrebro Station og Nørreport - er faldet temmelig ujævnt ud.

Instruktørens hyppige brug af melodramatiske eller kulørte konventioner skurrer mod billedsidens rå realisme.

Store dele af handlingen savner simpelthen overbevisningskraft, og de to mandlige hovedfigurer - en klam, klichéspyende charlatan af en spirituel terapeut (Lai Yde) og en skæv og desperat andenviolinist (Thomas Knuth Winterfeldt) - fremstår som konstruktioner snarere end som mennesker af kød og blod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu