Læsetid: 3 min.

Besværlige hjem, kompromisløse digte

Det lille forlag After Hand udgiver to unge danske digtere. Deres bøger er ikke ubetinget vellykkede, men de er helt ubetinget værd at forholde sig til
Det lille forlag After Hand udgiver to unge danske digtere. Deres bøger er ikke ubetinget vellykkede, men de er helt ubetinget værd at forholde sig til
8. maj 2008

After Hand var navnet på en lille boghandel i Nansensgade, København, drevet af digteren og billedkunstneren Henrik Have. Nu - den 25. april i år - er butikken lukket. Det er trist, byens litterære undergrund er blevet en halvt hemmelig oase fattigere.

After Hand er også et eksklusivt, lille forlag, drevet af samme Henrik Have. Det eksisterer heldigvis stadigvæk. Nyligst har det udgivet Glenn Christians debut Det hjemlige og Kristian Leths anden bog Besværet. Der er tale om to meget forskellige digtere, der dog er fælles om at skrive en helt egen slags digte.

Kristian Leth er søn af Jørgen Leth og har skabt sig en karriere som vidende formidler af ny musik i programmet Liga på DR1. Hans første bog Land var letlæst og i det hele taget meget let i det. Besværet, derimod, er en samling sært abstrakte digte. I sin sproglige teknik kan den minde om dele af Lars Skinnebachs Din misbruger; det føles, som om digtene arbejder med sætningselementer, som så sættes sammen i uendelige kæder uden rigtigt at blive til hele sætninger.

I stedet snor og drejer syntaksen sig som en af disse geometrisk umulige Escher-tegninger. Sådan her starter det første digt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu