Læsetid: 7 min.

Der var engang et rockband ...

... som bestod af nogle individer, der larmede på bas, guitar og trommer i et øvelokale. Nu har gennemsnitsrockbandet fået selskab af computeren og af den store syntetiske musikarv. I nogle tilfælde er det en enorm gave, i andre giver det anledning til både røvbalde og tågerier
De tyske indierockere i The Notwist blander på det nye -The Devil, You + Me- strygere, blæsere og programmeringer med stor succes, mener Informations Ralf Christensen.

De tyske indierockere i The Notwist blander på det nye -The Devil, You + Me- strygere, blæsere og programmeringer med stor succes, mener Informations Ralf Christensen.

Jon Bergmann

3. maj 2008

Der er løbet megen elektricitet gennem kredsløbene, siden nogle skøre gutter i slutningen af 60'erne og op gennem 70'erne koblede elektroniske klange og redigeringer med rockinstrumentparken, som vi kender og elsker den. Silver Apples, Neu!, Can, Tangerine Dream, Kraftwerk, Suicide. Man begyndte skam allerede dengang at udforske en ny tids muligheder, blandt andet inspireret af avantgarde-elektronikere som Karlheinz Stockhausen. Senere blev synthesizeren en mere eller mindre lykkelig bestanddel af mangt et rockband. Og i 90'erne kunne vi høre bands tage afsæt i forskellige former for rave- og chillout-kultur i nye fusioneringer af teknologi og håndarbejde, klubkultur og øvelokale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu