Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ny film: Uforståeligt og kedeligt

I pressematerialet til den russiske film 4 står der, at "fra kødmarkedet til præsidentens drikkevaner og det sovjetiske kloningsprojekt viser denne allegori forskellige aspekter af nutidens russiske samfund"
Kultur
2. maj 2008

I pressematerialet til den russiske film 4 står der, at "fra kødmarkedet til præsidentens drikkevaner og det sovjetiske kloningsprojekt viser denne allegori forskellige aspekter af nutidens russiske samfund".

Det gik sgu ikke rigtig op for mig, mens jeg så filmen. I mere end to timer kedede jeg mig bravt og var flere gange tæt på at opgive ævred, fordi jeg ikke forstod, hvad der foregik oppe på lærredet - og egentlig også var komplet ligeglad.

Havde jeg set filmen på en filmfestival, var jeg gået efter 20 minutter, og jeg går normalt ikke midt inde i en film.

4. Instruktion: Ilya Khrjanovsky. Manuskript: Vladimir Sorokin. Russisk. (Husets Biograf i København og Øst for Paradis i København)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Den russiske avant-garden har alltid hatt en særstilling blant filmvitere og -kritikere. 4 er en meget spesiell, stilistisk og tung film som ikke alle faller for.

Jeg fikk assosiasjoner til Tarkovskij, Dziga Vertov, Eisenstein når jeg så denne under Kosmorama 2005 (Trondheim Internasjonale Filmfestival).

Siden hvornår er det blevet et krav at man skal forstå kunst????