Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

En duks kommer til kort

300.000 dollar adskiller den unge, matematiske begavelse Ben fra drømmeuddannelsen på Harvard. Det føler Ben en vis bitterhed over. Hvorfor skulle han egentlig blive ved med at spille efter reglerne?
Kultur
20. juni 2008

300.000 dollar adskiller den unge, matematiske begavelse Ben (Jim Sturgess) fra drømmeuddannelsen på Harvard. Det føler Ben en vis bitterhed over, da han som en god lille mønsteramerikaner har stræbt og puklet for at nå sit mål. Hvorfor skulle han egentlig blive ved med at spille efter reglerne? Sådan lyder 21s besnærende præmis.

Bens professor Mickey Rosa (Kevin Spacey) ved, hvordan han skaffer slanterne - og flere til. Sammen med en håndfuld andre opvakte M.I.T.-studerende tager Ben og Mickey til Las Vegas, hvor de tæller kort ved Blackjack-bordene. Hvad uerfarne Ben ikke har regnet ud, er, at der er kontant afregning, hvis kasinoejerne fatter mistanke.

Spacey er i sit es som moralsk anløben manipulator, og med sit uskyldsrene ansigt er Sturgess godt castet som Ben, der via de falske identiteter, banden benytter i Vegas, får et frikvarter fra det nørd/jomfru-stigma, der klæber til ham og hans to kammerater hjemme på campus.

Det hele kulminerer i et utroværdigt twist og en morale, der får Jodle Birges Rigtige venner til at fremstå subtil, men indtil da er man godt underholdt, også fordi instruktør Luketic forstår at udnytte sine to yderst forskelligartede locations, Boston og Las Vegas.

21. Instruktion: Robert Luketic. Manuskript: Allan Loeb, Ben Mezrich og Peter Steinfeld. Amerikansk (Metropol, Palads og CinemaxX i København samt 32 biografer i provinsen). Foto: Buena Vista

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her