Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Afklædt kuriositet

Kultur
25. juli 2008

John Cleese og hans daværende kone, Connie Booth, viste sig fra deres frimodige side i den søde og charmerende novellefilm Romance with a Double Bass (1974), som er baseret på en novelle af Anton Tjekhov.

Booth spiller den smukke prinsesse Costanza, som får stjålet sit tøj, mens hun nøgenbader i floden. Heldigvis er en bassist (Cleese), som samme aften skal spille til Costanzas forlovelsesfest på slottet, i nærheden. Uheldigvis er også han på lignende vis blevet frarøvet sine klæder. Som en sand gentleman tilbyder han dog at bære prinsessen i den kasse, hvori han normalt opbevarer sit instrument, så hun kan komme tilbage til slottet med ærbarheden nogenlunde i behold.

Året efter Romance ... skrev Cleese og Booth - begge i fuldt påklædt tilstand - komediehistorie med Halløj på badehotellet, og med på rollelisten er også Andrew Sachs, der skulle blive berømt som den underkuede eksil-spanier Manuel.

Romance with a Double Bass. Instruktion: Robert Young. Manuskript: John Cleese, Connie Booth, Bill Owen og Robert Young. Region 0. Liberation Entertainment.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her