Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Antihelt i form

Kultur
15. august 2008

Sammen med sin skrivepartner, instruktøren Edgar Wright, har den britiske skuespiller og manuskriptforfatter Simon Pegg pustet nyt liv i både zombiefilmen (Shaun of the Dead) og politifilmen (Hot Fuzz). Nu forsøger han for alvor at gøre karriere som skuespiller, blandt andet med titelrollen i David Schwimmers (Ross i tv-serien Venner) mildt underholdende Run Fatboy Run.

Pegg, der har været med til at skrive manuskriptet, spiller den let overvægtige Dennis, som fem år efter, at han ikke bare gik, men løb fra sin gravide forlovede (Thandie Newton) ved alteret, sætter sig for at vinde hende tilbage, inden hun gifter sig med den, viser det sig, temmelig utålelige Whit (Hank Azaria). Og hvordan gør man så det? Som Whit vil Dennis løbe en maraton til fordel for velgørenhed, men han er i alt andet end god form, og det synes uoverkommeligt.

Mange overraskelser er der ikke i Run Fatboy Run, og det er svært at tro på, at en kvinde som Thandie Newton overhovedet vil gide at have mere med et fjols som Dennis at gøre - hvilket hun da heller vil til at begynde med. Men Pegg har antiheltens medfødte charme, og det er morsomt at se ham kæmpe for at komme i form og siden løbe maratonen side om side med den storskrydende Whit.

Run Fatboy Run. Instruktion: David Schwimmer. Manuskript: Michael Ian Black og Simon Pegg. Region 2. SF-Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her