Læsetid: 1 min.

Det var gået an på tv

Under pres er mennesker som dyr: Enten løber de for livet, eller også slås de
29. august 2008

Under pres er mennesker som dyr: Enten løber de for livet, eller også slås de. Det siger den fængslede skurk i Kasper Barfoeds tredje film, Kandidaten, til hovedpersonen, den unge advokat, Jonas Bechmann, der omtales som "sin generations mest talentfulde forsvarsadvokat".

Bechmann (Nikolaj Lie Kaas) løber for livet - indtil han til sidst føler sig presset nok til at slås. Han flygter fra dem, der har myrdet hans far, idet han frygter, at man vil hænge ham op på et nyt mord, som han ikke har begået - på en ung kvinde.

Gennem København går det, huhej, men advokaten er ikke særlig god til at flygte. I det mindste kan han vel knappe sin skjorte, så han ser mindre suspekt ud, eller følge lidt med i aviserne for at se, hvad de skriver om mordet. I så fald ville han opdage, at der slet ikke var noget mord. Dermed være sagt, at der er 'logikker' i filmen, man ikke umiddelbart køber.

Der kan muligvis argumenteres. Men når man har set Harrison Ford flygte som Richard Kimble i en lang tv-serie og Cary Grant flygte som Roger Thornhill i Hitchcocks Menneskejagt, er det svært at holde interessen fangen i en film, der ikke er nær så spændende som et enkelt afsnit af Rejseholdet, og hvorfor så egentlig gå i biffen?

Vist i tv vil den nok lige akkurat blive godkendt af seerne for sit håndværk. Dens slutning med sandheden vendt på hovedet er gudskedalov lidt mere interesssant end resten af filmen. Nikolaj Lie Kaas som dr. Skyldfølelse og mr. Angst er ikke nødvendigvis den rigtige casting - i modsætning til den af Ulf Pilgaard som den kyniske advokatmentor. Billedsiden er uspændende, og filmen lider af mangel på originale ideer og miljøer. Større ambitioner ses gerne på genrens vegne.

Kandidaten. Instruktion: Kasper Barfoed. Producent: SF Film A/S. Foto: Rolf Konow

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu