Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Comeback for en dramaqueen

Kultur
27. oktober 2008

"Pleased to meet you, pleased to have you on my plate".

Grace Jones' stemme er omgående genkendelig. Som en liflig trussel, som et dunkelt tilbud. Og Miss Jones gør, hvad hun altid har gjort: Hun sætter ferme producere til at sy nye produktioner omkring hendes ærefrygtindgydende stemme, og med en fotomodels kækhed promenerer hun dem så i fuld offentlighed. Engang var det Chris Blackwell, Alex Sadkin og Trevor Horn, der syede for hende. Nu er det primært Ivor Guest.

Hurricane er Grace Jones' første album i 19 år. Og her er alt som regel ved det gamle, uden at det bliver patetisk. Flere numre trækker på den caribiske natklub-stil, som den jamaicansk-amerikanske sangerinde, fotomodel-med mere blev berømt på. Med numre som "Walking In The Rain", "Pull Up To The Bumper" og "Slave To The Rhythm".

Den legendariske rytmeduo Sly & Robbie er med som de også var på nævnte 80'er-klassikere, og med deres prunkløse grooves genoplever denne anmelder fordums storhed, især på reggae-perlerne "Well Well Well" og "I Love You Tonight". Men der er da også mere tidstypisk skurrende og glitchende beats og veteranen Tony Allens afrobeats samt titelnummeret, angiveligt et remix af en af produktionerne fra det forliste samarbejde med Tricky for et årti siden. Her når vi symfoniske højder og dubbede dybder, uden at det bliver postuleret eller bedaget. Ikke mindst takket være Jones' autoritære sang og tale. Der er smuttere såsom det gospel-hærgede "Williams' Blood" samt "Corporate Cannibal", som træder vande med store armbevægelser. Men Hurricane er som helhed en elegant affære, der reintroducerer Grace Jones' lurende sensualitet, mondæne mystik og androgyne kant. Stemmen er stadig mørk, knejsende, selv når musikken er gennemsnitlig eller unødigt 80'er-poleret. Det er et fint comeback for en stor, inspirerende drama queen.

Grace Jones: Hurricane (Wall of Sound/VME). Udkommer 3. november.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her