Læsetid: 1 min.

Frihed i fængslet

20. oktober 2008

Der bliver revet i pop-formatet på duoen The Døs debut-album, A Mouthful. Franske Dan Levy producerer og spiller omkring den finske sangerinde Olivia Bouyssou Merilahti, der blotlægger sine følelser med en skinger sikkerhed og usvigelig syng-med-tæft a la The Cardigans' Nina Persson.

Udskridningerne i Merilahtis spinkle stemme giver The Døs popbrod, hendes melodiske afmagt transmitterer søde elektriske stød. En svag Janis Joplin-infektion, som matches fremragende af opfindsomt udtænkte, velsignet animerende og let bluesede sange, som ikke kun implicerer rockguitaren, computeren og strygerorkestret, men også mere traditionelle instrumenter, harmonier og melodier fra folkemusikken.

Et enkelt nummer foregår endda på finsk, mens vi kompositorisk og vokalharmonisk bevæger os ind i den nordiske folklore med endnu større konsekvens.

Så det er med autentisk hit-potens, at The Dø sigter mod hitlisterne. Levy og Merilahti er egensindige individer, der tror på popmusikkens to-til-fem-minutter lange brandert, og der er en fornemmelse af stor frihed inde bag pop-formatets tremmer. Baglænskørende guitarer? Ja da. Lidt rap? Hvorfor ikke? Nogle militærtrommer? Hvem har sagt, at det er forkert? "We are not afraid of you grown-ups". Umodent, men flyvefærdigt.

The Dø: A Mouthful (Rockhopper Music/A:larm). Er udkommet.The Dø spiller i Vega, Kbh., 21.10. og Voxhall, Århus 22.10.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu