Kultur
31. oktober 2008

Bedømmelse: 4/6

Claus Ejner løber ikke efter den cool vogn, men efter den skøre vogn. Han løber efter Max Ernst, punken og Dalis øse med sin skæve, finurlige og satiriske surrealisme, der får en til at tænke på Claus Deleuran, Peter Lautrop og Ole Lund Kirkegaard.

De meget delikate tegninger af for eksempel en håndgranat, der får fjernet splitten af en fugl formet som et spørgsmålstegn, en bussemand, der bliver til en dansk møbelklassiker, og to gange sund mad med røde læber fremstår som subtil samfundskritik.

Der er kun én ting, der er værre end at ligne en gruppeudstilling, og det er at være en gruppeudstilling. Det er Claus Ejner heldigvis ikke, men hvis markedsmekanismerne skal vise sig fra deres flotte side og sætte Machwerket (fedt navn i øvrigt) i stand til at doble priserne, der ligger og roder rundt i feltet med beløb, man kan hæve i en dankortautomat, så skal der samling over troppen næste gang. Det er ikke nok at virke så glad og tilfreds, som Claus Ejner gør i udstillingen, der lukker i morgen, så skynd jer! mij

Claus Ejner: Banale historier. Machwerket i Århus til og med den 1. november

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her