Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Under armen med hovedet

Kultur
3. november 2008

1-2-3-4, og så er Kaiser Chiefs ude over isen, mens de tager prisen - for årets britiske humørbombardement. Med en forrygende energi vender briterne fra arbejderbyen Leeds tilbage til de bumlende trommespor og lette omkvæd. Pulsen er høj, også højere end på 2007's Yours Truly, Angry Mob.

Den sorgløse og dog gråt konstaterende "Good Days, Bad Days" er begejstret guitarrock med tråde til tidlig Blur, ikke mindst Park Life-perioden, mens førstesinglen "Never Miss a Beat", der er så ufattelig vigtig på den anden side af Kanalen, bider sig nådesløst fast i resonanscentret. Her ekkoer det interessante statement "it's cool to know nothing" amok, indtil selve omkvædet kommanderer alle slatne sneakers ud på dansegulvet på den lokale ølstue, hvor der vistnok er en jukeboks, der trænger til at blive kærtegnet. Når man hører Off With Their Heads, får man en ubændig træng til at bosætte sig i London - eller Leeds, hvis det da ikke kan være anderledes.

Kaiser Chiefs' tredje album er produceret af den efterhånden uomgængelige Mark Ronson, som for en stund giver sine mere hiphoppede udskejelser bar røv at trutte i og i stedet trutter løs i trompeter og anden messing på numre som "Tomato In the Rain". Åh jo, Kaiser Chiefs har masser til og om de hippe kids på gaden, men af og til stikker de dybere end som så: "Wearing nothing/ in the lap of luxury/ sipping slowly/ not a leg to stand on."

Kaiser Chiefs: Off With Their Heads (Universal). Er udkommet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her