Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Ballade i retssalen

Kultur
21. november 2008

Helt normale er de ikke, de ansatte hos Crane, Poole & Schmidt, et af Bostons mest velrenommerede advokatfirmaer og omdrejningspunktet i David E. Kelleys seneste påfund, den meget underholdende tv-serie Boston Legal.

Kelley er en af amerikansk tv's store skikkelser, med en forkærlighed for juridiske spidsfindigheder, og han har tidligere lavet blandt andet Advokaterne, den populære Ally og Forsvarerne, hvor to af hovedpersonerne i Boston Legal, Tara Wilson (Rhona Mitra) og Alan Shore (James Spader), kunne opleves første gang.

Men hvor Forsvarerne var rendyrket drama, er Boston Legal, ligesom Ally, en såkaldt dramedy, altså en tv-serie, der blander drama og komedie.

Lommefilosofisk

Advokatserien og retsalsdramaet har altid været et godt sted at diskutere tilværelsens store spørgsmål. To parter argumenterer hver for sin sag foran en dommer og en jury, og seerne har mulighed for selv at tage stilling, efterhånden som beviserne bliver fremlagt.

Således er både folkemordet i Sudan, intelligent design og evolutionsteori, racisme og kogalskab på menuen i løbet af Boston Legals første sæson. (I USA er den nået til sin femte sæson, og sæson 1-3 er nu ude på dansk dvd.)

Det er alvorlige emner, som bliver behandlet på en såre uhøjtidelig, nogle vil sige respektløs, facon af den dameglade, kantede og indimellem lidt for opfindsomme Alan Shore - ensembleseriens egentlige og noget usædvanlige hovedperson - den halvsenile, sexfikserede og egocentrerede stjerneadvokat Denny Crane, Shores mentor, som spilles af en fantastisk morsom William Shatner, og deres mange og meget forskellige kolleger hos Crane, Poole & Schmidt.

Replikkerne er rappe og personerne skarpt og interessant tegnet med flair for det excentriske af Kelley og de øvrige manuskriptforfattere, som holder et højt tempo i hvert afsnit, men også husker at tage sig tid til en smule eftertænksomhed og en lommefilosofisk snak eller to mellem Shore og Crane, som har lige svært ved at vise følelser.

Boston Legal sæson 1-3. Skabt og mestendels skrevet af David E. Kelley. Region 2. SF-Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her