Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Fint nyt par

Stilsikker og velskrevet krimi fra 'debutanterne' Kaaberbøl og Friis
Kultur
6. november 2008

Det er sjældent, et par krimidebutanter er så rene i mælet som hér. Og en fornøjelse er det at opleve en så letflydende, velkomponeret og underspillet samfundskritisk krimi som Drengen i kufferten, der er skrevet af 'næstendebutanterne' Kaaberbøl og Friis.

En lillebitte dreng findes nøgen i en kuffert af Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg, der bare er ude på at hjælpe en gammel veninde, som har bedt hende samle kufferten op på banegården. Drengen "var foldet sammen som om han var en skjorte, ellers havde han vel ikke kunnet være der". Nina Borg, der arbejder med flygtninge både over og under jorden, tager sig straks af drengen med forestillingen om, at hun hurtigt kan finde hans mor.

Hurtigt er hun dog på flugt fra en menneskesmugler, der vil have drengen - eller hende. Tydeligvis er Borg vant til at opleve menneskehandel, mishandlinger, udsatte flygtningebørn og andre grumme sager, så hun tager benene på nakken med drengen under armen. Borg er en benhård og engleblid superwoman, der har lettere ved at håndtere elendighed end havregrød til sin egen familie, og hendes handlemønster minder mere om et mandligt ditto fra 50'erne. Der er kort sagt ikke meget klassisk femikrimi-kvinde over hende, selv om hun lever et tilsyneladende normalt familieliv med mand og to umulige børn. Borg er derfor et interessant bekendtskab, som det skal blive en fornøjelse at følge i de næste par bøger, der allerede er planlagt med hende som hovedperson.

De to skribenter er godt nok debutanter ud i krimigenren, men debutantusikre er de langtfra. Deres næste udspil ventes med fornøjelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

denne bog er rigtig god og jeg glæder mig til den næste i serien. det er medst en voksen bog men hvis man er omkring 13-14 år kan man nok godt forstå den. hvis man ser i billeder bør man nok ikke rigtig læse denne bog ellers må man springe døds sigerne over (de er meget detaljeret) jeg kan med mine varmeste anbefalinger sige at vis i er intreseret i krimi som ikke er med miss marpel eller skrævet af nogle top profesionelle så burde i læse den (også vis du læse agete kristi kan du godt læse den men det er ikke sikkert at du for så meget ud af den.) Drengen i kufferten er en god bog at starte med vis du vil begynde at læse krimi.