Kultur
28. november 2008

Ser man bort fra den manglende duft af klor og den noget anstrengende morale om, at de hvide er onde, og de sorte er gode, så minder silhuetterne af mennesker i naturlig størrelse påfaldende meget om noget, der hænger i indgangen til en svømmehal.

I det kinesiske skyggedukketeater udspiller sig en form for mytologisering af den sorte undertrykkelse med lige dele South Park - en sav saver pludselig i benet på en sort dreng, og de sorte dukker bliver slæbt hen ad jorden.

Et rum er også fyldt med små underlige og pudsige tegninger. De er frie og frække, en hvid dame har en kjole på, hvor der står: your ad here på stoffet, av av, den sved, og her er sorte damer med store røve og papir med overstregede ord.

Et godt ord, man kunne sætte på udstillingen, ud over titlen Etnohype part II, er fermt.

Arbejdet er hverken stor kunst eller synderligt genialt, men det er dygtig udført og tilpas harmløst til, at alt fra store amerikanske museer til Illums Bolighus, med Walker som baggrund, ville kunne lave et glimrende vinterkatalog/supernødvendig race/kvinde-udstilling.

Men hvis emnevalget havde været et andet, var Kara Walker ikke blevet taget alvorligt. Og med Obama på scenen virker hele projektet håbløst umoderne. mij

Kara Walker. Gl. Strand til den 18. januar

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her