Indhold søges

Kultur
28. november 2008

Da Tracey Emin i 1995 lavede kunst med ord, kunne man læse navnene på de 102 personer, hun havde haft sex med. Da Jasper Johns lavede sine svært læsbare ordmalerier i 60'erne, handlede det blandt andet om at låne hverdagsmotiver for at sikre sig, at folk havde en direkte forbindelse til værket og ikke blev skræmt væk.

Med John O'Connor forholder det sig lige omvendt. Ordene bliver en obstruktion mod selve oplevelsen. Og det bliver ikke meget bedre, hvis man læser hvad der står.

I værket Office Words kan man læse følgende pinlige, indadvendte, telefon-gymnasie-krusedulle-digt blottet for public address:

"Shut up, its not my fault, whats your problem, what-ever, bite me, I'm just a clerk, if you say so, I couldn't care less, I don't care, I'm done with you."

John O'Connor, der æstetisk fremstår som en amerikansk udgave af Jesper Christensen, leger med form og farver på en flot og okay måde, især hvis man kan leve med, at det ikke handler om noget.

Det er hjemmepoesi i et nuttet opkog på noget, vi allerede har - i stedet for at klæbe sig til sine referencer, klistrer det sig op ad Boetti med flere.

I Itchy Face, hvor O'Connor har tegnet i et ansigt, prøver han at fortælle, at vi alle er en del af en fraktal spændende uendelig virkelighed, at alle ansigter er kode til en større forståelse af glæde og menneskelighed, og at det er sjovt at undre sig. Han prøver kort sagt at gemme sig i mystikken, matematikken og grafikken, og hvorfor skulle man også som ung kunstner beskæftige sig med samfundet, når man har mad, penge og kaffe?

Men værkerne kan ikke engang de fantastiske nye lokaler redde, det bliver ikke andet end pænt. mij

John O'Connor: 'All of a sudden'. Martin Asbæk Projects til den 6. december

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her