Læsetid: 4 min.

Wagner var en selvoptaget spytslikker

Musikhistoriens germanske kraftgeni Richard Wagner portrætteres i åbenhjertig og grundig dansk biografi
'Uanset Richard Wagners forkvaklede syn på nation og jøder og meget andet besad han rent bortset fra sine egne personlige brister en indsigt i menneskesindet, der - parret med det kompositoriske geni - skabte og udfyldte i alle detaljer udødelige mennneskestudier og karakterer'.

'Uanset Richard Wagners forkvaklede syn på nation og jøder og meget andet besad han rent bortset fra sine egne personlige brister en indsigt i menneskesindet, der - parret med det kompositoriske geni - skabte og udfyldte i alle detaljer udødelige mennneskestudier og karakterer'.

14. november 2008

Hans ærefrygtindgydende selvoptagethed strakte sig også til selvparodien, som forfatteren til denne vægtige biografi et sted bemærker. Manden var i næsten enhver henseende utålelig: egocentreret til det sygelige, upålidelig i pengesager, ekstrem nydelsessyg, troløs, brutal over for både kvinder og mænd, en spytslikker når dét betalte sig, charmerende når dét var påkrævet, først revolutionær, siden nationalist af den fanatiske slags (sjovt nok antimilitarist) og hæmningsløs antisemit. Og så var han jo altså også et geni. Navnet er Richard Wagner, vel nok det mest kontroversielle og omstridte musikmenneske i verdenshistorien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu