Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Down South

Kultur
5. december 2008

John Sayles' seneste film, Honeydripper, er ikke en af hans bedste, men den emmer af sydstatsstemning og rummer gode skuespilpræstationer fra blandt andet Danny Glover og Charles S. Dutton. Det er historien om dengang i 1950 i Alabama, hvor sort blues blev elektrificeret og forvandlede sig til rock'n'roll. Glover spiller værtshusejeren Tyrone, der insisterer på at spille live bluesmusik for et stadigt mindre publikum, mens konkurrenten ved siden af trækker fulde huse med sin larmende jukeboks. Tyrone beslutter sig så for at hyre en populær guitarist udefra, og succesen synes i hus. Men Guitar Sam ryger i fængsel, og redningen bliver i stedet en fattig, ung mand, som skal give sig ud for at være guitaristen, og som lykkeligvis viser sig at være lidt af en virtuos - han har sågar selv bygget sig en elektrisk guitar. Sayles' film har altid en social og politisk kant, og Honeydripper er ingen undtagelse med sin skildring af tilværelsen for sorte mennesker i 1950'ernes Amerika. Først og fremmest er det dog en farverig og lun beretning om mennesker og musik.

Honeydripper. Instruktion og manuskript: John Sayles. Region 2. Warner Bros. Home Video

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her