Læsetid: 2 min.

Et juleeventyr

Efter at have set en lang række middelmådige, computer-animerede børne- og familiefilm er det med en vis ængstelse, man sætter sig til rette i biografsalen for at se den dansk-finsk-tysk-irske Niko & de flyvende rensdyr
12. december 2008

Efter at have set en lang række middelmådige, computer-animerede børne- og familiefilm er det med en vis ængstelse, man sætter sig til rette i biografsalen for at se den dansk-finsk-tysk-irske Niko & de flyvende rensdyr. Men heldigvis gøres de fleste af mine bange anelser til skamme af en film, der er både morsom og charmerende, og som faktisk forstår at fortælle en ordentlig historie med nogle tiltalende figurer.

Titlens Niko er et ungt rensdyr, hvis største ønske er at lære at flyve som sin far, der er et af Julemandens rensdyr, som hver dag suser rundt over hans og flokkens hoveder, inden de vender tilbage til Julemandens Fjeld, som ingen ved, hvor er. Niko har bare aldrig mødt sin far, men da han en dag gør sig grundigt upopulær blandt de øvrige rensdyr - han kommer til at lede en flok sultne ulve på sporet af rensdyrene - beslutter han sig for at prøve at finde sin far. Nikos eneste følgesvend er hans bedste ven og surrogatfar, flyveegernet Julius, og siden væslen Wilma.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu