Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Pusten fundet på ny

Kultur
13. december 2008

Når Sune Rose Wagner fra The Raveonettes kører solo, foregår det igen på hamrende nostalgisk asfalt. Phil Spector (som hos Glas-vegas) og californisk rastløshed kører på repeat i ekkokammeret.

Men solodebuten afvikles samtidig på dansk - for første gang i Wagners karriere. Med et resultat, der kortest kan beskrives som Jesus & Mary Chain spiller ibens.

Og det er imponerende, hvor stilsikkert Wagner får den danske lingo til at smelte sammen med det amerikanske udtryk. Derimod er det træls, hvordan fascinationen af et efterhånden fortærsket udtryk stadig har så grundigt fat i Wagner.

Til gengæld er det lifligt at høre, hvordan en enkel melankoli i sangskrivningen og en lys inderlighed i sangstemmen også synes at give Wagner pusten på ny - når han altså ikke får kunstigt åndedræt fra forbillederne.

Poseringerne fra Rave-onettes er trukket i baggrunden, og det giver plads til både pasticher og til strålende sange i egen ret. For eksempel "Et underfuldt liv" og "Tyskerpiger". Ja, sidstnævnte åbner endda op for en mere nordisk klingende fornemmelse.

Sune Rose Wagner: Wagner (Auditorium/A:larm)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her