Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Giver du et frimærke

Kultur
9. januar 2009

Hvis Michael Williams kan få positioneret sig i slipstrømmen af The Beautiful Losers, kan han nå langt. Som ligeglad, fuck verden, jeg har allerede været lige ved at dø én gang, så hvis det her ikke virker, finder jeg på noget andet-kunstner er det hele sjov og ballade med ublu referencer til Gaugin, Kandinsky, Seurat, Masson og van Gogh tilsat en rigtig hashet humor.

I et af værkerne – der som de øvrige er malet som man gjorde, før de abstrakte impressionister opfandt det flade lærred, Morris Louis fik malingen til at forsvinde, og poparten lagde det helt ned – taler en mand i en telefon, der er monteret på en kamel. Titlen er cPhone, og for at vi ikke skal være i tvivl, har den stenede kunstner skrevet Camel på kamelen.

Det er kitch, og det er sindssygt, så meget maling man får for de 45.000 kroner, lærrederne koster, men det er den rigtige fest, selv om Williams er kommet ad en lidt anden vej end de øvrige gæster.

PS. Galleriet er lidt tøvende over for at uddybe, hvad det egentlig er, han har lavet på MoMA, siden han har det på sit cv, men vi kan her afsløre, at han en gang imellem er med i et band, der hedder Slow Jams Band, som engang optrådte til en gøgleraften på det eftertragtede museum.

Fried Paint hos Christina Wilson, Esplanaden 8B, København K til den 24. januar

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Post scriptum kommentaren er utroligt morsom, men hvor er det også sørgeligt at man oplever så mange kunstnere nævne ligegyldigheder på deres C.V. Deres egen coolnessfaktor-boost bruges i salgsøjemed. De skyder bare sig selv i foden, men det er så patetisk at man får medlidenhed.

Det er en god vending at det er den rigtige fest, men at han er kommet en lidt anden vej end de andre gæster. Det burde give en ekstra pil op. Fantastiske malerier, selvom de er så fucked-up.