En god alder at dø i

Kultur
24. april 2009

Forestil dig et par kilo ler, et trommesæt til 149 kroner fra Fætter BR, et par dilettantiske malerier af en nøgen mand og et billede af Putin, der hedder Everyman Put's In. Forestil dig så, at det hele er lavet efter inspiration af en mikroskopisk akvarel af Birkemose, der forestiller en nøgen kvinde bag et klaver. Så bizar var Decembristernes netop overståede 80-års jubilæumsudstilling. Og ja, det var Doris Blooms bidrag, der her blev beskrevet.

Og hun var ikke den eneste selvdøde kunstner, der, med en streg, der får Kurt Westergaards tegninger til at fremstå sexede, var med.

Obeys nu berømte portræt af Obama viser, hvordan man med ganske få kontrastfyldte farver kan gøre et portræt levende. Formand Hans Christian Rylander opnåede den præcist modsatte effekt med sin brug af 5.000 farver og lige så mange penselstrøg for at male et ansigt. Og han skulle så være inspireret af Mogens Zieler og Anders Kirkegaard!? Latterligt og meningsløst.

Den ene stjerne går til Elmer, der leverede en sand perle med origamiklip af tilbudskataloger, der var blevet malet op som Hornungs fabrikker. Umådelig smukt og klart et besøg hos Galleri Tom Christoffersen værd, hvor de sikkert snart kan ses i baglokalet. Decembristerne som sammenslutning derimod har nået et uacceptabelt niveau.

Decembristerne på Den Frie, sluttede i tirsdags

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her