Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kun Maven Rumler

Kultur
30. januar 2009

De fleste kunstværker ligner rent fysisk deres ophavsmænd eller kvinder, og mange udstillinger ligner deres gallerister. Særligt i dette tilfælde med Armleder-, Jensen- og Miller-udstillingen hos Specta, er det sjovt at observere.

Med lette kuldegysninger, træder man ind i dette køleskab af autoritet ved navn Specta med hård neonbelysning af kunstværker, der ligner magneter.

Det konkrete gøres ultrakonkret, men det er ikke rigtig nok at ligne noget gammeltkendt og twiste det lidt, sorry.

Hvad skal vi med et elongeret afkog af Albers i Jensens aflange farveplader?

Armleder er et stort navn i Europa, han er de store kunstakademiers og de gamle damers endnu større fondes grå eminence, kendt for at balancere mellem det kølige konceptuelle og det designeragtige på en schweizisk måde, der ikke rimer på smerte.

Men her tipper det alligevel forover, og værkerne fremstår afmålte og maskinelle, uden at man kan mærke den kølige præcision der synes at være postuleret.

Det ligner mønstre til linoliumsgulvdesign, galv-og mælkekarton-udsmykninger, det ligner de nye gulvtæpper fra Ege, ja ja, det er ok stramt, men man glemmer hurtigt, hvorfor man åbnede køleskabet og går sulten i seng.

Armleder, Jensen og Miller hos Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, København K til den 7 marts

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her