Læsetid: 4 min.

Adrenalinpumpende prosa om en overvægtig ghettonørd

Den dominikanske diaspora er brændstoffet i Junot Díaz' originale og livlige Pulitzer-prisvinder
12. februar 2009

Da Junot Díaz' novellesamling Drown udkom i 1996 blev den modtaget med rosende ord de fleste steder, og den dengang 27-årige amerikansk-dominikanske forfatter blev hastigt udråbt til en markant stemme, det var værd at holde øje med i det kommende årtusinde.

Siden har Drengenes by, som bogen kom til at hedde på dansk, fået status af moderne klassiker, mens Díaz langsomt men sikkert har etableret sig som en af USA's førende yngre forfattere. Fire gange har han optrådt i antologien The Best American Short Stories, mens han har passet sit job som underviser i creative writing på det velrenommerede MIT og som fiction editor på Boston Review. Díaz' position som en af sin generations stærkeste forfattere blev yderligere cementeret, da hans debutroman, The Brief Wondrous Life of Oscar Wao, udkom i 2007 og modtog Pulitzer-prisen. Oscar Wao & hans korte og forunderlige liv, der i morgen udkommer på dansk, har som Drengenes by rødder i Díaz' egne oplevelser først som dreng i Den Dominikanske Republik, hvor han blev født, siden som indvandrer i et betontrist New Jersey, hvortil han flyttede med sin familie i 1974.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu