Læsetid: 7 min.

En amerikaner i København

Den amerikanske forfatter Thomas E. Kennedy, der netop er blevet opdaget af et stort amerikansk forlag, har for en stund forladt København for at se tilbage på sin ungdom og sit land i ny essaysamling
Kennedy. Forfatteren Thomas E. Kennedy, der har boet i København siden 1976, besluttede sig for at forlade i USA, efter at hans kæreste var blevet beskudt af sin underbo på Manhattans East Village, fordi hendes vandhane dryppede, og han også selv havde oplevet at få stukket en pistol i hovedet.

Kennedy. Forfatteren Thomas E. Kennedy, der har boet i København siden 1976, besluttede sig for at forlade i USA, efter at hans kæreste var blevet beskudt af sin underbo på Manhattans East Village, fordi hendes vandhane dryppede, og han også selv havde oplevet at få stukket en pistol i hovedet.

Sigrid Nygaard

19. februar 2009

En råkold aften kort før jul forrige år stillede Thomas E. Kennedy sig op foran forsamlingen i LiteraturHaus på Nørrebro og læste sit essay I'm Joe's Prostate.

Den i dag 64-årige amerikanske forfatter, der siden 1976 har boet i København, var aftenens sidste indslag ved et PEN-arrangement, der blandt havde besøg af prominente udenlandske gæster som Rick Moody og Junot Díaz. Kennedy viste sig imidlertid at være aftenens højdepunkt, da han i et knastørt anslag og en melodisk tone, der tydeligt røbede, hvor han kommer fra, mindedes dengang, det danske hospitalsvæsen mistede overblikket og uden grund var godt på vej til at foretage et fandens alvorligt kirurgisk indgreb på ham.

Publikum på LiteraturHaus var ikke de eneste, der lod sig begejstre. Det samme gjorde juryen, der denne sommer belønnede I'm Joe's Prostate med en Ellie, magasinverdenens fornemmeste pris, og såmænd også Junot Díaz, der på turen hjem til USA fik Kennedys romankvartet om de forskellige årstider i København med i bagagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

..skrev det ansete litteraturtidsskrift Frank: ’Kennedy har løftet København til samme status som Joyces Dublin.’

Anset af hvem (andre end Tonny Worm) ?