Læsetid: 1 min.

Bedste veninder

6. februar 2009

Som i Karlas kabale, Charlotte Sachs Bostrups første film baseret på Renée Toft Simonsens bøger om pigen Karla, er der fine og charmerende øjeblikke og helt håbløse sekvenser i opfølgeren, Karla og Katrine.

Sachs Bostrup har en sjælden fornemmelse for de denne gang 12-årige pigers følelsesliv og sociale samvær, og det er for scenerne mellem Karla (Elena Arndt-Jensen) og veninden Katrine (Nanna Finding Koppel), at filmen er værd at se og har noget interessant at sige om sine unge hovedpersoner.

Når Sachs Bostrup forsøger sig med action og lidt slapstick, er det ikke kun personerne, men hele filmen, der falder på røven. Hun ved simpelthen ikke, hvordan hun skal skabe spænding eller uhygge - kun helt små børn vil for alvor gyse - hvorfor hun måske helt burde lade være med at forsøge og i stedet koncentrere sig om det, hun er god til.

Og hvorfor skal jyder i øvrigt altid være så åndssvage på film? Det nærmer sig chikane. Kort fortalt handler Karla og Katrine om, ja, Karla og Katrine, som engang var bedste venner og nu forsøger at finde hinanden igen på en tur i sommerhus med Karlas mor, papfar og mindre søskende. Men det er ikke nemt at være veninder, når man forelsker sig i den samme fyr, og man stadig ikke helt kan finde ud af at tale sammen.

De unge skuespillerinder klarer deres (forholdsvis ukomplicerede) roller fint, mens Ellen Hillingsø som Karlas mor er bedst blandt de professionelle på en rolleliste, der også omfatter Nicolaj Kopernikus, Therese Glahn og Allan Olsen som mere eller mindre troværdige bifigurer.

Karla og Katrine. Instruktion: Charlotte Sachs Bostrup. Manuskript: Ina Bruhn. Dansk (Temmelig mange biografer over det ganske land). Foto: Jens Juncker Jensen

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu