Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Per er blevet kunstner

Kultur
13. februar 2009

1/6

Per har haft lidt problemer med kunderne på det sidste, de vil sgu ikke betale for noget, der ligner noget, der er lavet på en computer, så nu maler Per grove penselstrøg, så man kan se, at det er håndmalet. Og lyse farver på sort baggrund hvor farven ikke går helt ud til kanterne, så man kan se, hvad der er indenunder, uh... Se mig, jeg er kunstner.

De nye håndmalede flader i den tomme geometri er lavet med ensartet håndrysten ligesom en mønster-svampe-vasket væg i firserne, det ligner stonewash eller teaterkulisse-bølge-skvulp i Nykøbingrevyen.

Motivet er stadig geometri for geometriens skyld, nu i form af en serie på 18 malerier forestillende en plade der læner sig op af væggen i et rum. Titlen Coin de atelier, (ja det er fransk og så er det jo tættere på stor kunst) antyder, at det er hjørnet af atelieret, vi har med at gøre. Per siger selv, det er en udforskning af rum, flade og lys. Og fred være med det (denne anmeldelse handler også om menneskehedens befrielse fra kosmisk trældom), det er langt over metafysikkens sengetid, og værkerne forholder sig ikke til noget som helst.

Per er en meget dygtig grafiker, teknikken er overlegen, og han nærmer sig kunstbegrebet - han har ikke været så tæt på i mange år. Men han er også fra en tid, hvor man kunne se en Richter i Tyskland og tage hjem igen på hesteryg og blive berømt for at skrabe i malingen. Og til dem der siger, at han burde anerkendes for at gå egne vegne, findes der kun ét svar: Man skal kunne reglerne for at bryde dem. Per er ganske vist blevet kunstner, men det er ikke noget værkerne har mærket til endnu.

Per Arnoldi, Kunstens Rum på Nivaagaards Malerisamling, Gl. Strandvej 2, Nivå til den 1. juni

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her