Læsetid: 3 min.

Min bror blev et spejl, der fik mig til at kigge væk

Tomas Thøfners essay om sin storebror er stilfærdig, grundig og smuk. Den er også en afvisning af et religiøst sprog, som inficerer vores tanker om døden
26. marts 2009

Der er en from for koncentreret grundighed i Tomas Thøfners meget lille, men også meget fine bog Punktum, en særlig måde at skrive på, der er det modsatte af tankens hastighed. I dette essay tager man skridtene et efter et, og vender gerne tilbage for at undersøge dem en ekstra gang. Det ville være fristende at sige, at det skyldes emnet - bogen handler om forfatterens storebror og især hans død, den udgør en art sorgarbejde - men jeg tror, det har mere med forfatteren at gøre. I al fald genkender man det fra hans tidligere digtsamlinger.

Psykisk syg

Nogle gange giver grundigheden et lidt omstændeligt, nærmest stift sprog. Det skal man ikke tage sig af, for som essay leder Punktum ikke efter sætningernes vellyd. I stedet skriver Tomas Thøfner med en både nænsom og nådesløs insisteren. Han vil undersøge, hvordan det var med forholdet til broren, og hvordan han selv reagerede på brorens død. Han vil være ærlig og præcis, også i sin måde at tænke sorgen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu