Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

L.A. Confidential (1997)

Med afsæt i James Ellroys roman af samme titel skabte Curtis Hanson et fantastisk filmisk portræt af Los Angeles i midten af 1950'erne, et sted, hvor der er store rigdomme at hente på kort tid for folk uden hæmninger og samvittighed.
Med afsæt i James Ellroys roman af samme titel skabte Curtis Hanson et fantastisk filmisk portræt af Los Angeles i midten af 1950'erne, et sted, hvor der er store rigdomme at hente på kort tid for folk uden hæmninger og samvittighed.
Kultur
20. marts 2009

Neo-noir film bliver ikke bedre end denne. Med afsæt i James Ellroys roman af samme titel skabte Curtis Hanson et fantastisk filmisk portræt af Los Angeles i midten af 1950'erne, et sted, hvor der er store rigdomme at hente på kort tid for folk uden hæmninger og samvittighed. L.A. Confidential's bedrøveligt realistisk klangbund er storbyens notorisk korrupte politikorps, og filmens hovedpersoner er da også tre vidt forskellige strissere: Den knivskarpe og ambitiøse, men arrogante Ed Exley, den traumatiserede bølle Bud White og den narcisistiske linselus Jack Vincennes, spillet af Guy Pearce, Russell Crowe og Kevin Spacey. Som filmens hovedskurk er James Cromwell indbegrebet af dæmonisk jovialitet, og Danny DeVito er suveræn som en sladderbladsredaktør, der - som Ellroy selv - taler i tabloidoverskrifter. Endelig har Kim Basinger aldrig været bedre eller smukkere i rollen som en femme, der faktisk ikke er så fatale igen. Hendes figur er del af en luderbrigade, der ligner diverse filmstjerner, et tilbud til den menige borger i showbiz-mekkaet om at købe sig til noget, der i det mindste minder om opfyldelsen af en (våd) drøm. JVK

L.A. Confidential. Instruktion: Curtis Hanson. Manuskript: Curtis Hanson og Brian Helgeland. Kan fås som dansk Region 2-dvd fra Sandrew / Metronome.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her