Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Nodepapirsflyvere

Kultur
11. marts 2009

"Even if you don't know where the river will flow/It will take care of you and your boat". Den danske trio William Blakes omfavner endnu engang universet og lader kreativiteten strømme frit på deres andet, fine album. Endnu engang indspillet på en uge i deres studie i Sverige, endnu engang med nodepapirsflyvere over Atlanten til Flaming Lips. Men også stadig i gang med at definere egne indie-salmer, højstemte kor og skingert udskridende lead-vokaler (begrænset volumen og teknik som dyd).

Her er også politiske tekster: "My government is killing every hope for me/Do people really believe what they say about other people?" Her er lækre Chic-guitarlicks midt i de bimlende indie-rum. Og pophits. Og så er der nogle lidt for udflydende og manierede passager, som de labre produktioner ikke kan rette op på.

Det er ikke en plade, man vil huske for voldsomt stramme kompositioner, men for omkvæd, der bider sig fast omkring lejrbålet - og for en generel åben æstetik, der omfavner altet og eksploderer egoet. En humanisme man kan svømme i og skråle med på.-rach

The William Blakes: Dear Unknown Friend (Speed of Sound/A:larm)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her