Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kristen katastrofe-propaganda

Kultur
24. april 2009

I den lidet selektive skuespiller Nicolas Cages nye film Knowing bliver Times Square futtet af på få sekunder, men alligevel sad denne anmelder med smil om mund. Det skyldes, at filmens dramatiske klimaks udgøres af lårklaskende kitschy kristen propaganda, komplet med Adam, Eva, Edens have og det hele. Og så altså dommedag.

Cage er en fordrukken enke- og videnskabsmand, som er så fortabt, at han hverken tror på gud eller er på talefod med sin præstefar. Hans søn kommer i besiddelse af en lang liste med tal, som en ikke helt almindelig pige udfærdigede 50 år før. Da faren knækker koden, bliver han overbevist om, at pigen forudså alskens grufulde hændelser.

Ret skal være ret: Knowings massedødscenarier er effektivt iscenesat, skønt blandingen af kristent budskab og makabert effektfyrværkeri er lidt problematisk.

Et andet opsigtsvækkende indslag - Spoiler Alert! - er en engleflok, der ligner en mellemting mellem Gestapo-agenter og en androgyn skandinavisk konceptgruppe.

Den sjoveste selvhøjtidelige og humorforladte film længe.

Knowing. Instr.: Alex Proyas. Manus.: Ryne Douglas Pearson, Juliet Snowden og Stiles White. Amerikansk (Palads og CinemaxX i København samt en række biografer i provinsen). Foto: Nordisk film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her