Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Sandholmlejr og klubland

Kultur
16. april 2009

Serbiske Elena Carli Cosovic alias MC ENA kom fra Sarajevo via Sandholm-lejren til Danmark. Carla Cammilla Hjort alias Dj Sensimilla så hende første gang stagedive direkte ned i en flaske med 15 sting til følge. Nu er de et par, både hjemme og på scenen. Ena er 19, Sensimilla er 31, og som bandet Fagget Fairys forstår de at piske en stemning af de mere sjofle op i fuld offentlighed. Det gør de i samarbejde med den New York-baserede producer Rasmus Bille Bähncke, som formår at lave effektive beat-programmeringer med interessante overbygninger såvel som melodiske og harmoniske lækkerier. Vi får altså også en vis kompositorisk tyngde på debutalbummet Feed The Horse. Som samtidig trækker på ENA's serbiske baggrund, ikke kun i form af fremmedsproglig rap og sang, men også i form af de for tiden så populære balkan-blæsere, som her flyder smukt i ét med klublands stedløst internationale grooves. Her er mindelser om Peaches og Chicks On Speed. Og med rejst klit, dunkende programmeringer og i flere forskellige tempi formår Fagget Fairys at fægte sig fri af klicheerne og give os et solidt bud på dansk klublyd år 2009. Ikke revolutionerende, bestemt ikke, men sensuel til op over begge ører. rach

Fagget Fairys: Feed The Horse (Music For Dreams/VME).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her