Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Valg hver måned

Kultur
3. april 2009

Bedømmelse: 4/6

Hej med jer, her er noget nyt, jeg synes, det er interessant, se det, hvis I har lyst, ha' det godt. Så herligt ligetil virker manden bag Ung Dansk Fotografi 09's forhold til sin kuratering, der i modsætning til alle de andre institutioner ikke har behov for tunge ordflomske beåndede tematikker. Til gengæld fostrer han det ene talent efter det andet.

Som i de foregående ni år vises der et lille udvalg af unge fotografer. Lisa Marker er interessant på en fjollet måde. Hun fotograferer folk på arbejde, det er fint og flot og farverigt, men der ligger også et kækt postulat i fotografierne, som om Marker har knækket en eller anden skør gåde, vi ikke vidste eksisterede. Vi ved selvfølgelig godt, at det er et klinisk miljø, den kliniske doktordragt færdes i, men er der et lag mere, er slagterdamens dragt foldet som en kølemontre, er poolmandens skjorte krøllet som vandet? Der ligger en herlig antydning af et stort konceptuelt greb og venter det gakkede publikum.

Marianne Vierø undersøger grænsen mellem æstetik og indhold, hun udfordrer meningsløsheden. Giver det mening, hvis man lader en taburets ben være en tusch, der har samme farve som baggrunden? Hvad nu hvis tuschen blot ligger i forlængelse af benet, i en anden vinkel? Det er med garanti meningsløst, men ligner det noget der giver mening?

Eller hvad med et udskåret dådyr, der sidder på en sko, hvis hæl hviler på en stikkontakt, der ligger på et stykke papir, der er malet i samme grønne farve som baggrunden?

Eller hvad med når Helle Thorning-Schmidt vil have skærpede straffe og taler sort med en blodrød baggrund, giver det så overhovedet mening? Er politikikke forvandlet til ren æstetik? Burde vi ikke revolutionere demokratiet og kræve nye systemer? Er grundlaget ikke alt, alt for tyndt til at give dem fire års uindskrænket magt? Kan man over-hovedet stemme på æstetik? Må Eva Trio stille op?

Lea Porsagers værk er bogstavelig talt helt sort, vi kan ane, at vi måske befinder os i en kirke, til gengæld kan vi spejle os i billederne, så det handler åbenbart også om os, måske en mørkere side af os selv, måske noget andet. Et uforståeligt brev, hvor hun har overstreget en del og ladet andre passager 'forklare' med henvisninger til en ordbog, er vedhæftet. Det lugter af stor kunst, rygterne siger, at hun er en stjerne i svøb af bedste udskæring, men det her er noget hø. Og det gør det selvfølgelig ikke meget bedre, at en del af udstillingen, en projektion, ikke virker. Hvilket desværre er symptomatisk. Halvdelen af Alexander Tillemanns musik mangler. Stedet er slidt. Og det hele er Kulturministeriets skyld! Flere penge, Carina!!! NU!!! mij

Ung Dansk Fotografi '09 i Fotografisk Center på Gl. Strandi København til den 10. maj

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her