Læsetid: 4 min.

Op al den ting, som historier kan gøre

Historier. Der findes en skat af historier og eventyr, og inden i den skat findes en mindre skat, som hele tiden vokser, fordi Louis Jensen og Lilian Brøgger får den til det
Der findes en skat af historier og eventyr, og inden i den skat findes en mindre skat, som hele tiden vokser, fordi Louis Jensen og Lilian Brøgger får den til det
14. maj 2009

Sidst jeg for alvor lagde mærke til brugen af ordet hallo, var da Frida på fire og nyslået storesøster med huset fuldt af gæster ville have ørenlyd. Så tog hun en tom køkkenrulle og råbte hallo ind i den. Det hjalp. Slår man 'ørenlyd' op i Nudansk Ordbog er et af eksemplerne på anvendelse af ordet: "børn i børnehaver og vuggestuer skal råbe for at få ørenlyd", og det beviser selvfølgelig ingen verdens ting, men det er ikke desto mindre typisk Louis Jensen, der er aktuel med Hallo! Flere hundrede historier, at lyde som et barn (og ikke som en voksen, der taler ned til et barn) - og også lidt som H.C. Andersen, hallehøj!

Det begyndte med Hundrede historier i 1992, så kom Hundrede nye historier i 1995, Hundrede splinternye historier i 2000, Hundrede firkantede historier i 2002 (skønt firkantede havde de været hele tiden), Hundrede meget firkantede historier i 2005 og Hundrede helt & aldeles firkantede historier i 2007. Historierne er digtet af Louis Jensen og illustreret af Lilian Brøgger. De handler kort fortalt om at tælle og fortælle, de to ting hænger nøje sammen, for det hedder som bekendt: Engang var der -

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu