Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Med digterkysen på

Kultur
28. maj 2009

Bedømmelse: 4/6

Dexter Dalwood forestiller sig, hvordan tingene har set ud eller ser ud, og sammensætter dem med begivenheder hentet fra samme tid. I maleriet Altamont har han for eksempel malet den scene, hvorpå Rolling Stones spillede en koncert i 1969, hvor en mand blev dræbt, i baggrunden er malet et af Rothkos deprimerede colorfield-billeder, og under scenen stellet fra månelandingen. Og selv om det virker søgt, især med den af galleriets postulerede aktuelle forbindelse til København, fordi Rolling Stones brugte Hells Angels som sikkerhedsvagter, så fungerer det glimrende som historisk dokument.

Ser man tilbage i historien, er det netop ikke den videnskabelige historiefortælling, der har betydet noget, men den kunstneriske, og det lige fra Herodot og Homer til Dante og Schiller. Det er gennem kunsten, vi engang skal lære om vores fortid.

Om fremtiden vil være helt så venlig mod Dalwood, er nok mindre sandsynligt, men hans projekt er i hvert fald fuldstændig legitimt og ganske udmærket. mij

Dexter Dalwood: 'There is no Darkness but Ignorance' på David Risley Gallery, Bredgade 65a, København, til den 27. juni

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her