Læsetid: 3 min.

I den gode histories tjeneste

Blandt de nye tegneserier skiller danske Thomas Thorhauges 'Kom hjem' sig ud. Den er helt uden for konkurrence det mest ambitiøse og vellykkede danske, ja, skandinaviske bud på en graphic novel - faktisk er den fuldt på højde med internationale foregangsmænd
Eksperimenterende. Thomas Thorhauges største præstation er, at han fuldstændig lydefrit eksperimenterer og bryder rammer hæmingsløst, men hele tiden umærkeligt og i den gode histories tjeneste. Illustration: Fra bogen

Eksperimenterende. Thomas Thorhauges største præstation er, at han fuldstændig lydefrit eksperimenterer og bryder rammer hæmingsløst, men hele tiden umærkeligt og i den gode histories tjeneste. Illustration: Fra bogen

Martin Bubandt

14. maj 2009

For Thea, enlig mor og tandlægestuderende, er tilværelsen for længst sandet til i forudsigelige rutiner og et velordnet, men også snigende kedsommeligt liv. Alt er fornuftigt og ordentligt, men der skal ikke mere til end en kort indgriben fra de tilfældets skæbnemagter, vi ikke selv er herrer over, før hun lægger kursen om.

Et trafikuheld får Thea til at tage sit liv op til revision, og hun - som ellers ikke hører til de impulsive - rykker alting op med rode og drager i hælene på den karismatiske Michel til et aktivistkollektiv i Normandiet. Forelskelsen er spontan, og handlekraften udspringer vel mere af følelsen af, at hvis hun ikke gør noget ved sit normalkorrekte liv nu, så vil hun aldrig komme til at vide, hvad hun valgte fra.

Så er scenen sat for Thomas Thorhauges graphic novel Kom hjem. Og det kan lige så godt siges med det samme: Kom hjem er helt uden for konkurrence det mest ambitiøse og vellykkede danske, ja, skandinaviske bud på en graphic novel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu