Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Hammerfed historielektion

Kultur
22. maj 2009

Udtrykket 'historiens vingesus' får nye, bogstavelige betydninger i den forrygende efterfølger til den tre år gamle komedie Nat på museet. Igen er Ben Stiller nattevagt på et museum, hvor udstillingsgenstandene er spillevende, skønt handlingen denne gang er flyttet fra New York til Washington D.C.'s Smithsonian-museumskompleks.

Filmens plot er blot et påskud for at kombinere et arsenal af imponerende effekter med et i mere end en forstand historisk persongalleri: Abraham Lincoln, Albert Einstein, Al Capone, Ted Roosevelt, Ivan den Grusomme, Napoleon, en astronautabe, en minicowboy, m.m.fl.

Allerbedst er dog Amy Adams som pionerpiloten og -feministen Amelia Earhart og Bill Hader som en selvforelsket general Custer, hvis dictum "Act first, think later!" jo desværre dirrer af nutidig relevans.

Hvis du absolut skal blinke med øjnene undervejs, så gør det i en fart, ellers går du glip af en reference til situationskomedien All in the Family, tåreperseren Titanic, kunstnere som Edward Hopper og Jeff Koons eller noget helt fjerde.

Som prikken over i'et diskes op med lækre totalbilleder af den nattemørke hovedstad. Peaches and Cream, som man siger, når noget bare er en ren fornøjelse.

Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian. Instruktion: Shawn Levy. Manuskript: Robert Ben Garant og Thomas Lennon. Amerikansk og canadisk (en række biografer landet over).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her