Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

En trekkie er født

J.J. Abrams’ Star Trek er en veloplagt og opfindsom relancering af Gene Roddenberrys klassiske Star Trek-univers
Kultur
7. maj 2009

Jeg er absolut ingen trekkie, altså indædt fan af tv- og filmserien Star Trek og alle dens spin offs og inkarnationer.

Jeg har altid været mest til Star Wars, og det er lidt som med Elvis og Beatles: Man bekender sig med overbevisning til det ene eller det andet.

Men jeg må erkende, at jeg er ret begejstret for den nye Star Trek-film, der bare hedder Star Trek og er en veloplagt og opfindsom relancering af skaberen Gene Roddenberrys klassiske Star Trek-univers.

Manden bag den stort anlagte science fiction-film, J.J. Abrams, stod også bag tv-serierne Alias og Lost, og han har simpelthen valgt at skabe en art parallel virkelighed, hvori man møder alle de personer, man kender fra den oprindelige tv-serie, mens de er unge. Og det giver ham, altså Abrams, mulighed for at begynde forfra og i øvrigt gøre stort set, som han lyster.

Det skal nok gøre fans af serien og universet sure, men det betyder, at alle de halvindviede som undertegnede - og sikkert også de uindviede - kan være med og oven i købet får serveret en flot og kulørt underholdende film.

Star Trek foregår flere hundrede år ude i fremtiden og begynder med, at rumkaptajn George Kirk sender sine besætningsmedlemmer og sin fødende kone i sikkerhed, mens han ene mand tager kampen op mod et svært bevæbnet romulansk rumskib anført af den hævngerrige Nero (Eric Bana).

Kirk dør, og hans søn, James T. Kirk (Chris Pine i filmen; William Shatner i tv-serien), vokser op som en fart- og dameglad rebel, der efter at have mødt den dygtige kaptajn Pike (Bruce Greenwood) melder sig som kadet på den fredsbevarende Stjerneflådes akademi.

Tre år senere er Kirk og hans nye venner - Uhura (Zoë Saldana), Bones (Karl Urban), Solo (John Cho) og Spock (Zachary Quinto) - klar til deres første rumfærd ombord på det spritnye USS Enterprise under Pikes ledelse.

Men da Nero og romulanerne angriber igen og bortfører Pike, er det op til den unge besætning at stoppe dem, hvilket er svært, når man ikke er helt enige om hvordan.

J.J. Abrams holder en fin balance mellem drama, action og karakterscener, og med alverdens computerkraft til rådighed er det ikke svært for ham at vække Roddenberrys mangfoldige verden til live og få rumkamp og warp-hastighed til at se både cool og overbevisende ud.

Prikken over i'et er, at Abrams og filmens manuskriptforfattere har sendt romulanerne ud på en rejse i tiden, hvorved de har ændret historiens gang og skabt en alternativ, parallel virkelighed.

En virkelighed, hvor Kirk og Co. oplever andre ting end i tv-serien, og hvor den originale Spock, Leonard Nimoy, har mulighed for at gæsteoptræde og give sin meget yngre inkarnation noget at tænke over.

Jeg er ikke trekkie, men efter at have set Star Trek overvejer jeg at blive det.

Star Trek. Instruktion: J.J. Abrams. Manuskript: Roberto Orci og Alex Kurzman. Amerikansk (Biografer over hele landet). Foto: Paramount pictures

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her