Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Kamp om pladserne

Sæderne er bløde, men de er svære at få adgang til
Britiske Laura Robson spillede  i går mod slovakiske Daniela Hantuchova.

Britiske Laura Robson spillede i går mod slovakiske Daniela Hantuchova.

Eddie Keogh

Kultur
23. juni 2009

Vinsælger Adam Stratford fra Tulse Hill har stået i kø i fire timer. Han vil rigtig gerne ind og se Laura Robson spille tennis på bane 2, men det kommer han ikke. For at komme ind og se den 15-årige brite spille sin første kamp ved årets Wimbledon-turnering skulle Adam Stratford have stået meget tidligere op. Faktisk skulle han slet ikke være gået i seng.

Her er hvorfor: Almindeligt dødelige tennisfans har to muligheder for at få billet til Wimbledon: Den ene er at sende en frankeret svarkuvert til The All England Lawn Tennis Club, mindst et halvt år før turneringen begynder, hvorefter man modtager et ansøgningsskema, som man skal udfylde og sende retur for at deltage i lodtrækningen om retten til at købe en billet. Fem ud af seks får afslag.

Den anden mulighed, den som Adam Stratford har valgt, er at stille sig i kø til de billetter, der bliver solgt ved indgangen. Afhængig af hvor mange tilskuere, der ellers dukker op, bliver der hver dag solgt omkring 7.500 billetter til dem i kø. 500 billetter til Centre Court, 500 billetter til bane 1, 500 billetter til bane 2 og omtrent 6.000 unummererede billetter til resten af banerne.

Adam Stratford er nummer 5.307 i køen, så han kan godt glemme alt om at komme ind og se Laura Robson på bane 2. De billetter er røget for længst. Allerede fredag aften begyndte de første at stille sig i kø, og klokken et i nat stod der lige præcis 1.273 mennesker og ventede. Adam Stratford kom først klokken otte i morges, han ville egentlig have været her tidligere, men togforbindelserne drillede osv.

Sensationen udeblev

Der er ellers masser af tomme, grønne og dejligt bløde sæder på den spritnybyggede bane 2, da Laura Robson lægger ud med et velplaceret servees ned ad linjen til hjemmepublikummets højrøstede begejstring. Det unge stortalent er kun nummer 488 på verdensranglisten, men hun vandt juniorturneringen ved Wimbledon sidste år, og forventningerne til hendes seniorkarriere er høje.

Robson er oppe mod Daniela Hantuchova. Den rutinerede slovak spiller sin ottende Wimbledon-turnering og har store resultater bag sig, men Robson er ligeglad. Hun returnerer en blød serv med et hårdt forhåndsslag dybt ned i Hantuchovas baghåndsside. Hantuchova får kun lige sat ketcheren på bolden, der svæver i en høj, blød bue tilbage over nettet. Robson træder et par hurtige skridt ind i banen og slår et forhåndsslag i skulderhøjde med fuldt sving, inden bolden rammer jorden, en såkaldt slagflugtning, der lander i Hantuchovas forhåndsside, uden for rækkevidde, bifald hele vejen rundt.

Robson vinder første sæt 6-3, men sensationen udebliver. Hantuchova får styr på sit spil og tager de næste to sæt 6-4, 6-2. Briternes unge håb må prøve igen til næste år, og hvem ved, måske en vis vinsælger får plads på lægterne til den tid.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her