Red mig, Günther Förg

Ursula Reuter Christiansen: Til de Myrdede den 4. juni 1989

Ursula Reuter Christiansen: Til de Myrdede den 4. juni 1989

Anders Sune Berg

Kultur
5. juni 2009

En krusedulle, en firkant og en horisont. Nej, det er ikke teksten til en melodigrandprixsang, men kedelig virkelighed hos Mikael Andersen der trækker veksler på gabemusklerne med pinagtig dilletantisk udstilling. Galleriet er de seneste måneder blevet for kunsten, hvad MetroXpress er for klummen, fuldstændig ukritisk og kun med øje for afsenders kendisgrad. Men hvor Metro engang scorede selveste Joachim Boldsen, har Mikael Andersen denne gang kun formået at lokke en, der deler atelier med Andreas Golder til. Tænk sig at have det som eneste kvalitet? Av.

Udover Philip Groezinger udstilles også Sebastiaan Schlicher, der er hollænder og så ung af sind, at han synes, det er sjovt at tegne en grim rumdame, der bliver kneppet bagfra af en rummand, mens der står 'fuck', 'crazy', 'kill me' osv.

Hvis der så bare havde stået 'Fuck Günther Förg', havde man kunnet smile, men nej, det er kapitalismen, der skal fuckes. Javel og goodbeirut.

Die Information hos Galleri Mikael Andersen, Bredgade 63, København til den 4. juli.

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her