Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

En stor baglomme

Kultur
12. juni 2009

Man FÅR tanker, man TÆNKER tanker, og man ADMINISTRERER tanker. Nogle går direkte fra den første del til den sidste, og andre steder, på jordkloden får man stort set ikke noget at gøre godt med fra barnsben af. Men én ting er sikkert, kunst er bedst, når den er udført af folk, imens de befinder sig i midten.

Ones' trækplaster (og eksistensberettigelse) er et klassisk værk af Carl André, 15 brikker i, for at citere kunstneren selv, et materiale, som samfundet er lavet af, men i en form som samfundet ikke bruger det i. Denne gang kobber. (Og nej, Andre er ikke queer).

Hans modige kone Melissa Kretschmer (han smed den forrige ud af et vindue) har malet det ene vindue i bivoks, Robert Barry har klistret ordene "About Doubt" på det andet, og Anastasi har genopført et gammelt værk på væggen med en firkant i blyant.

One har et sympatisk udgangspunkt, galleriets ejer Sam Jedig har en amerikansk forbindelse, som tydeligvis er glad for ham, men den intellektuelle ramme med at minimere kunsten til kun at bestå af ét materiale er slet ikke stærkt nok til at dække over, at det hele kun handler om at kreere en tiltalende ramme for galleriets egne kunstnere. Der er simpelthen for langt fra verdensstjernernes arkiver af tidligere tænkte tanker til Søren Dahlgaards palminmaleri, Sam Jedigs frimærke og Torben Ebbesens magneter. Carl Andres værk kan iøvrigt erhverves for 78.000 euro hvis der skulle være nogle interesserede derude.

One på Stalke Up North, Gothersgade 5, 1tv, København til den 11. juli

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her