Læsetid: 1 min.

Le Cercle Rouge (1970)

31. juli 2009

John Woo, Quentin Tarantino og Jim Jarmusch er blandt de vidt forskellige instruktører, som har fundet inspiration i Jean-Pierre Melvilles stilfulde gangsterfilm. I en kort introduktion i Criterion Collections overdådige dvd-udgivelse af Melvilles Le Cercle Rouge i nyrestaureret udgave hylder Woo filmen som en klassiker i gangstergenren på grund af dens romantiske skildring af broderskab og æresbegreber, loyalitet og venskab. Melvilles film svælger i ensomme mænd, som indhentes af deres skæbne. I Le Cercle Rouge er der hele tre af slagsen med Alain Delon, Yves Montand og Gian Maria Volonté som bagmænd for et subtilt juvelkup i Paris - med politikommisær Matteo (Bourvil) i hælene. Interessante kvinderoller skal man lede længe efter i Melvilles maskuline universer, som hylder den kriminelle professionalisme i stemningsosende natklubber og billardhaller, hvor øjet forføres af fotografen Henri Decaës Eastman Color-billeder. Nyd originalen med det lange, stort set ordløse juvelkup på Place Vendöme, inden Hong Kong-instruktøren Johnnie To præsenterer sin planlagte genindspilning med Orlando Bloom i Alain Delons rolle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu