Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Sært, men kært par

To stjerneskuespillere lyser op i en romantisk komedie af beskedent format
To stjerneskuespillere lyser op i en romantisk komedie af beskedent format
Kultur
24. juli 2009

Fraskilt, fyret og fravalgt af datteren, der skal giftes i London og foretrækker at blive givet væk af sin stedfar. Det har været en lortedag, ja, faktisk et lorteliv for amerikaneren Harvey Shine, jazzpianisten, der er endt med at lave jingles og nærmer sig vejs ende.

Single, barnløs og domineret af sin mor. Britiske Kate Walker har efterhånden indstillet sig på et liv alene, selv om hun er en intelligent, attraktiv, midaldrende kvinde. Hun gennemfører pligtskyldigt ydmygende blind dates, som giftesyge kolleger sætter op, men foretrækker at sublimere på et litterært aftenkursus.
Harvey og Kate mødes tilfældigt på en lufthavnscafé. De falder i snak og indleder en flirt. De er ikke lost in translation, bare lost. London er heller ikke Tokyo, så der er grænser for vildskaben i Sidste chance, Harvey. Vi befinder os i de stive overlæbers land, men den britiske instruktør og manuskriptforfatter Joel Hopkins, der debuterede med cross-culture-komedien Jump Tomorrow, har to trumfkort: Dustin Hoffman og Emma Thompson.

Drenget charme

Han er 71, hun er 49 – og et hoved højere, når hun ifører sig højhælede sko. De er et odd couple og strutter ikke af sex, men ser oprigtigt ud til at nyde samværet, selv om det involverer et manuskript, som er mekanisk og fantasiløst.
Det havde dog været sjovere, hvis hun var 71 og han 49, og det havde været spændende, hvis alle konflikter ikke kunne løses med et snuptag. Det er 42 år siden, at Dustin Hoffman som unge Benjamin i Fagre voksne verden personificerede den svære overgang til voksenlivet, men han har stadig karisma og en drenget charme, der klæder rollen som underdog.
Og varme Emma Thompson forvandler sin gammeljomfru-kliché til et levende og elskeligt menneske. Kort sagt, to stjerneskuespillere lyser op i en romantisk komedie af beskedent format.

Sidste chance, Harvey Instruktion og manuskript: Joel Hopkins. Amerikansk (Metropol og Falkoner i København, Kinopalæet i Lyngby, BioCity i Odense, Århus og Ålborg)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her