Læsetid: 2 min.

Stor kærlighed

Trænger man til et afbræk fra sommerens store eventfilm, fra Terminator og Transformers til Harry Potter og Brüno, er argentinske Adrián Biniez’ spillefilmdebut, 'Gigante', et godt bud på en helt anderledes filmoplevelse
17. juli 2009

Trænger man til et afbræk fra sommerens store eventfilm, fra Terminator og Transformers til Harry Potter og Brüno, er argentinske Adrián Biniez’ spillefilmdebut, Gigante, et godt bud på en helt anderledes filmoplevelse. Filmen, der vandt Sølvbjørnen i Berlin i år, er et lunt, minimalistisk kærlighedsdrama, der konstant leger med publikums forventninger og genrens konventioner.

Horacio Camandule spiller den høje, brede, overvægtige og meget stille sikkerhedsvagt Jara, der tilbringer sine nætter med at overvåge rengøringsdamer og lagerfolk i et stort supermarked i Montevideo. Der sker ikke meget andet i den heavy metal-elskende kæmpes liv – heller ikke i filmen – men en dag bliver han fascineret af en af rengøringsdamerne, Julia (Leonor Svarcas), der, som han, hele tiden hører musik og synes at være lidt af en drømmer.

Jara begynder at holde øje med hende, først via supermarkedets mange overvågningskameraer, siden ved at følge efter hende, og han finder ud af, at de to ensomme sjæle faktisk har en del tilfælles. Spørgsmålet er dog, hvordan den tilsyneladende meget generte mand kommer i kontakt med hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu