Læsetid: 3 min.

Dumhedens tidsalder

Science fiction-dokumentaren 'The Age of Stupid' fortæller en opsigtsvækkende og smuk historie om mennesket over for den truende klimakatastrofe: Hvorfor redder menneskeheden ikke sig selv i disse år, hvor vi stadig har chancen?
Science fiction-dokumentaren 'The Age of Stupid' fortæller en opsigtsvækkende og smuk historie om mennesket over for den truende klimakatastrofe: Hvorfor redder menneskeheden ikke sig selv i disse år, hvor vi stadig har chancen?
20. august 2009

Da orkanen rammer New Orleans i 2005, er de fleste af Alvin Duvernays naboer for længst flygtet. Det var selvfølgeligt smart at stikke af, men som en hårdkogt og naturelskende oliearbejder er Mr. Duvernay »ikke vokset op med det valg«.

Derfor bliver han tilbage og ser »moder natur i øjnene«.

Da orkanen lægger sig, og vandet står ved husenes tagrender, starter Alvin Duvernay sin lille motorbåd og begynder at sejle forbi byens tage mod fast land. Men det går hurtigt op for ham, at mange mennesker er ladt tilbage, og der er ingen myndigheder til at redde dem. Nationalgarden har travlt i Afghanistan og Irak, og Alvin Duvernay redder over 100 af sine naboer heriblandt en sovende baby i en kurv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rachel Henderson

" hvor svært vi mennesker har ved at forholde os til den klimakatastrofe, som forskningen fortæller os, at vi styrer direkte imod. "

Ja, det er meget nemmere at opfinde andre problemer, såsom burkaer, end den er at sætte sig ned og finde en ordentlig løsning på virkelige, presserende problemer.

martin sørensen

ja rachel henderson, jeg har faktisk et læserbrev i dagens nordjyske der ligger lidt op af det som du siger, jeg mener det er en bevist strategi fra klima benægtere side. Værdkampen/værdi politikken, det er klimaets/energi indsatsens største fjende,

for energi problemet (peak oil) det er ligeså stort som klima problemet. to sideløbede problemer med samme løsning. :-). Det er helt enkelt dumhed når man ikke handler nu.

http://www.nordjyske.dk/debat/forside.aspx?ctrl=10&data=53%2c3347268%2c5...

værdiløs værdidebat

BURKA: Den seneste tids debat om burkaer, nihaq ja, værdipolitikken som begreb, udtrykker præcist den livstruende sygdom vi har i det danske demokrati.

Sygdommen værdipolitikken kan beskrives med, at vi bruger meget af vores energi- og debatrum på at debattere spørgsmål. der berører meget få, mens store spørgsmål som vores fremtidige velfærds samfunds finansiering (velfærdskommissionen), ja, her viser det regerende VKO-flertal sig direkte handlingslammet over for f.eks. klima/energi krisen.

Pia Kjærsgaard er værdipolitikken største støjsender. Hun ønsker sig proportionerne tilbage i klima/energidebatten, Pias klimabenægtelse fik en del omtale i medierne (ikke burkaniveau naturligvis), men at det skete samtidigt med, at det seriøse OECD-agenturet IEA, offentliggjorde det globale tidspunkt for toppunktet for den globale olieproduktion, (peak oil) til år 2013. At dette, peak sker ca. samtidigt med, at Danmark går fra selvforsyning af energi til voksende importstatus med blodrøde tal på statsfinanserne til følge, ja, dette faktum er forbi gået i dyb tavshed i den offentlige debat. Ja, dette faktum er overdøvet af larmen fra den værdiløse værdipolitik.

Arbejdsløsheden galoperer, mens finanskrisen raser, og klima- og energi-indsatsen sejler som et skib uden ror eller retning. Kommunernes økonomi ligger i ruiner. Midt i alle de kriser, hvad bruger vi tiden på? Jo, vi debatterer burkaer, som vi alle er 100 pct. enige om, at det er forkert at tvinge nogen kvinde til at bruge,

Men jeg giver dog Pia Kjærsgaard helt ret. Jeg ønsker mig også proportionerne tilbage.

Når du nu ønsker at bruge alt vores tid og energi på at debattere værdierne, som vi alle er enige om, så må du jo have svaret på, hvordan vi løser fremtidens problemer i Danmark.

Godt, Pia, hvordan vil du finansere vores fremtidige velfærdssystem i Danmark? Hvor Danmark importeret en stor del af vores energi. I en verden, hvor energien koster det femdobbelte, se, dér har vi proportioner, der hurtigt bliver gyselig virkelighed.

Klimaspørgsmålet sætter sin egen dagsorden med syndflods regnskyl på 50 mm regn. Det ser vi nu som et "normalt ugentligt fænomen". Isstykker på størrelse med Fyn river sig løs af indlandsisen på Grønland eller sydpolen som det "normale". Vi ser vejrkatastrofer, orkaner .mm. som normalen hvert år. Før skete der hvert femte eller tiende år. Hvem skal passe vores gamle? Ja, dig og dine vælgere om få år.

Kære Pia, i et Danmark, der mangler 200.000-500.000 unge til at overtage opgaverne fra de ældre medborgere, der går på pension, hvordan vil du uden at importere arbejdskraft løse de opgaver, kære Pia?

Men tro ikke at burkadebatten er en uskyldig debat, nej. For denne debat er et glimrende eksempel på, at værdipolitikken er både værdiløs og direkte farlig, for Pia Kjærsgaard ønsker direkte bevidst, at debatten om værdierne skal overskygge de faktuelle struktur problemer, som snart rammer os som en boomerang i nakken.